dinsdag 4 februari 2014

hoe vind jij jouw opdrachten?

zoek en vind je opdrachten
Ben jij ondernemer en zoek je werk?
Of ben jij werknemer en zoek je een baan?
Hoe doe jij dat dan?
Heb jij een effectieve manier gevonden?Als je kijkt naar het vinden van een baan zijn er grofweg 5 effectieve manieren:
  1. inzet eigen netwerk 
  2. reageren op vacature
  3. inzet social media 
  4. open sollicitatie 
  5. gebruik maken van recruiter 

Uit heArbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van de  Intelligence Group blijkt dat maar 3% van de werkzoekenden al deze kanalen gebruikt, en zo dus op de meest effectieve manier naar een baan zoekt , en dat 10% geen enkel van de effectieve kanalen gebruikt. Werkzoekenden richten zich vaak vooral op vacaturesites, terwijl effectieve kanalen zoals een open sollicitatie of het binnenlopen bij een bedrijf maar nauwelijks worden ingezet. Van alle 5 de kanalen blijkt netwerken steeds weer de meest effectieve manier om een baan te vinden, waarbij het inzetten van een mix van de 5 kanalen de kansen het meest vergroot.

Hoe zit dat met de ondernemers? De link tussen het vinden van een baan en het vinden van een opdracht is natuurlijk heel sterk. Vertaald van baan naar opdracht zou dit lijstje zomaar eens kunnen zijn:
  1. inzet eigen netwerk
  2. reageren op offerte-vragen, tenders en interimsites
  3. inzet social media
  4. koude acquisite
  5. gebruik maken van intermediairs
Ook hier is de inzet van het eigen netwerk voor de meeste ondernemers het meest effectief. Social media kunnen daarbij enorm ondersteunend zijn: je netwerk op de hoogte houden van jouw activiteiten EN op de hoogte blijven van de behoeften van jouw netwerk. Welk kanaal zet jij vooral in? Is dit het meest effectieve kanaal? Hoe zou jij de mix van kanalen voor jouw bedrijf kunnen laten werken?

Bij Barcavela denken we graag met je mee. We kunnen je helpen met netwerkvaardigheden, met het neerzetten van je elevator pich en met het gebruik van social media zoals LinkedIn. Bel of mail gerust voor een vrijblijvende kennismaking

Geen opmerkingen:

Een reactie posten