donderdag 20 maart 2014

Talentenworkshop 3 september

loesje, weten wie je bent
Onderzoeksinstituut Gallup heeft uitgezocht hoe dat nou zit met positief denken, sterke punten en verbeterpunten? Een sterk punt, een talent, is iets dat je van nature heel makkelijk oppakt, graag doet, en wat je energie geeft. We hebben allemaal een aantal van deze talenten, maar ja, zijn die nou zo bijzonder, zit de wereld daar wel op te wachten, zijn ze wel geld waard? Misschien kun je toch beter investeren in het bijspijkeren van je zwakke punten, je verbeterpunten, de punten waar je feedback op krijgt of waar je je eigenlijk (een beetje) voor schaamt.

Interessante conclusie van Gallup, en specifiek van hun onderzoeker Marcus Buckingham, is dat wetenschappelijk is aangetoond dat het veel meer oplevert om te investeren in je sterke punten dan om uit alle macht je zwakke punten te gaan verbeteren. Bij dieren vinden we dat heel logisch: je kunt een hond niet leren vliegen, maar hem misschien wel leren om nóg beter te speuren bijvoorbeeld.

Focus op het verbeteren van je zwakke punten (reparatiedenken) kost energie, tijd, motivatie en aandacht, die je niet kunt steken in het verbeteren van je sterke punten. Een van hun conclusies is dat in bedrijven waar mensen geleid worden door reparatiedenken  9% van de medewerkers zichzelf gemotiveerd noemt, terwijl in bedrijven die worden geleid vanuit ‘sterkepuntenaanpak’ (doe vooral die dingen waar je goed in bent) 73% gemotiveerd is.

Maar heb jij nou wel sterke punten? Herken jij ze van jezelf? Durf jij er op te vertrouwen dat ze jou verder kunnen helpen?

In de talentenworkshop gaan we volgens de methodiek van Marcus Buckingham in kaart brengen wat JOUW sterke punten zijn, en bekijken we hoe je deze talenten NOG beter kunt gebruiken.

Het belooft een interactieve workshop te worden

Workshop:  talentenworkshop: "Wat kun jij nou eigenlijk?"
Wanneer:    woensdagavond 3 september, van 19.30-22.00 uur
Waar:          Meerssen
Wie:            Iedereen
Kosten:       € 49,- pp incl BTW
aanmelden:  ellen@barcavela.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten